Blåbärsgrottor, ca 24 st
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl marsánpulver (kan ersättas med vetemjöl)
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Fyllning
blåbärssylt
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda till en slät deg. Forma degen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord minimuffinsform. Gör försiktigt en fördjupning i varje boll och klicka i sylten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt kakorna svalna en stund på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
Receptet och bilderna är från Allt om Mat.
Ta vara på livet och varandra. LEV NU. Kram Marie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar