måndag 3 januari 2022

Lindas bakskola

 

TEKAKSFRALLOR

Ca 20 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
1/2 dl ljus sirap
75 g smör, rumsvarmt
13–14 dl vetemjöl (eller rågsikt)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.

2. Låt degen jäsa i ca 40 min.

3. Forma ca 20 stycken runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och nagga dem lätt med en gaffel. Sätt ugnen på 250 grader. Låt dem jäsa i ca 25 min på plåten under en bakhandduk.

4. Grädda frallorna mitt i ugnen i 12–14 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.






Vem vill inte bli nyttigare på att baka sina frallor själv?  Jag minns den tid då barnen var små - oj vad jag bakade då. Ingen maskin som knådade degen utan allt för hand. Nu har jag maskin och bakar väldigt sällan. Hm….varför är livet så? Allt beror på tidsbrist och så mycket fokus på annat. Jag blir galen. Tänk vad mycket pengar jag skulle spara genomgått baka själv. 
Ta vara på livet och varandra.LEV NU.Kram Marie



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar