HALLONGROTTOR
Deg
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
½ krm salt
200 g smör, rumsvarmt
Garnering
hallonsylt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
Bilden och recept hämtat från Lindas bakskola - du hittar det här
Galen värld jag lever i just nu. Nytt schema som ger mig svårare att återhämta mig och ställa om efter natt jobb. Vaknade kl 02. Började tänka på att jag måste börja baka mera. Blev då sugen på just hallongrottor. Jag borde även baka mera matbröd. Frallor som lätt går att ta fram så många jag vill ha eller tina i micron.
Mera motion och mera riktig mat borde jag också lägga som ett bra måste. Vill även ha mera ork till att sy, lägga pussel, läsa och sticka. Vad sägs om att kunna sy sina egna kläder? Jag har barnasinnet kvar och skulle vilja ha en sådan här t-shirt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar