Detta recept hittade jag på Facebook och blev sugen på att laga det.
Jag känner att jag borde äta mera vegetarisk mat. Samt laga mera vettig mat.
Det blir lätt att jag tar till något färdig köpt.
Måste få in en bättre vana att vårda min kropp med bra mat och mera motion.
Ta vara på livet och varandra. LEV NU. Kram Marie
6 portioner
Du behöver
- 1 msk olivolja
- 2 st grovrivna morötter
- 1 st hackad gul lök
- 2 st rivna vitlöksklyftor
- 1 tsk torkad rosmarin
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl torkade röda linser
- 800 g krossade tomater
- 3 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- salt och peppar
- 0.5 tsk cayennepeppar
- 250 g färska pastaplattor
- 4 dl crème fraîche
- 4 dl riven lagrad ost
Ugn: 225°
Gör så här
1Hetta upp olja i en stekpanna. Stek morot, lök, vitlök och rosmarin utan att de tar färg. Tillsätt tomatpuré, stek ytterligare någon minut under omrörning.
2Häll i linser, krossade tomater, vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
3Varva pastaplattor med tomatsås, crème fraiche och riven ost. Avsluta med tomatsås och toppa med riven ost.
4Gratinera mitt i ugnen ca 25 minuter. Servera med en grönsallad toppad med rostade pumpakärnor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar