tisdag 9 juli 2024

Begär

 Många människor har begär på alkohol, snus, cigaretter, lakrits, godis, chips, kaffe… ja listan kan bli hur lång som helst. Men jag har begär på böcker. Helt galet är det! Jag kan till exempel inte kolla in hemsidorna Adlibris eller Bokus utan att vilja köpa packet böcker. Men jag läser sakta och har en hel bokhylla full med böcker ( som jag troligen inte hinner läsa innan jag stupar i graven). Men ändå vill jag läsa nya böcker. Köpa pocket tycker jag är ok. Men helst vore det bra att kunna låna på biblioteket. Ofta är det väldigt lång kö på biblioteket samt att lånetiden är för kort för mig. Jag har i vilket fall som helst ställt mig i kö på denna bok 

Jag har läst de tre delarna innan denna. Jag gillar verkligen denna serie. Men det är boksläpp vecka 38 och jag har könummer 14 på biblioteket.
Hittade även ett erbjudande på Adlibris - köp 4 betala för 3


Samt sista delen i Sju systrar av Lucinda Riley
Hon skrev väldigt bra böcker denna Lucinda. På min önskelista finns dessa också



En bokklubb borde jag gå med i. Det låter så trevligt att vara i en sådan.
Ta vara på livet och varandra. LEV NU. Kram Marie










lördag 6 juli 2024

En favorit kväll med en fin människa

 


En ganska ny funnen vän -Karin från Anhörig gruppen kom hem till mig i går. Vi åt tonfiskssallad och drack Måns Zelmerlöw Cava. Vilken energi hon sprider.
Hon tyckte att jag borde skriva ner mina drömmar.
Jag har ju drömt länge om ett pytte pytte litet hus - typ 30 kvm och en bit jord där jag kan pyssla om lite.
Jag skulle även vilja ha en ”husbil” - typ en 🛻.
Att kunna få vara i Sverige sommarhalvår och odla dahlior samt andra sommarblommor, lite jordgubbar, kryddor eller något annat ätbart. Att kunna få ha en blomsterkiosk där det går att sälja små blombuketter. Jag vill sticka, sy, lägga pussel och läsa böcker. Dricka ett och annat glas med rosé.
Här kommer bilder från nätet om van jag drömmer om









Den första bilden är från tidigare från min blogg.
Gillar den bilden skarpt.
Ta vara på livet och varandra. LEV NU. Kram Marie









fredag 5 juli 2024

Tusen trädgårdar 2024

 I söndags besökte jag tre stycken öppna trädgårdar. Ahlhem Almunge, Soldattorp Knutby och Hammartorp Erken. Alla tre var helt fantastiska. Vilket jobb människor lägger ner på sina trädgårdar. Men skulle jag bo på Hammartorp då skulle jag bara åka till matvaruaffären och trädgårdshandeln. Vilket kanon ställe. Egen strand, helt ljuvligt ställe SAMT inte en granne så nära ögat kan nå. Här kommer lite bilder.

















Almunge i bilder






Knutby i bilder








Hammartorp Erken.

Vill man följa in i en trädgård på nätet rekommenderar jag Isas Trädgård


Ta vara på livet och varandra. LEV NU. Kram Marie












torsdag 4 juli 2024

Nu är jag här igen


 Nu är jag här igen. Det finns ett sug efter att få skriva av mig och framförallt att läsa andras bloggar.

Det har hänt mycket sedan sist. Jag har hunnit fira jul, födelsedag, inskaffat nya soffor och rest till Berlin bland annat. Men att mitt liv skulle ta denna väg var det väl inget jag kunde ana om. Min pappa har kommit in på demensboende, min man har blivit sämre, det är otroligt jobbigt att jobba, rensar och försöker sälja föräldrarnas paradis - deras sommarstuga SAMT att en mamma som har kämpat och kämpar. Det är fruktansvärt jobbigt att se och leva med speciellt när min bror inte förstår det hela.

Men livet rullar på ….hur än det blir. Även fast jag har drömmar och vill göra egna saker kommer det i andra hand. Hoppas att det vänder.

Hittade en otroligt bra skylt som någon har satt upp i sin trädgård. Ett konto på Instagram visade denna helt underbara skylt Älska aldrig i en trädgård Kärleken är blind men inte grannarna. 😂

Ta vara på livet och varandra. LEV NU. Kram Marie