Till 4 stycken
små fyrkantiga smördegsplattor
25 gram vit choklad
färska hallon
ägg
flagad mandel
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Hacka chokladen grovt, spara lite till garnering. Lägg hallonen över chokladen ( så att den inte bränns i ugnen. ) Pensla kanterna med uppvispat ägg och strö över flagad mandel.
Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 minuter, eller tills smördegen fått vacker färg.
Riv över lite med choklad när de kommer ut ur ugnen.
Pudra ev. över lite florsocker.
Till 2 st vegetariska burgare
1 förpackning halloumi
250 gram zucchini
1/2 tsk salt
2 ekologiska ägg
1 dl ströbröd
chiliflakes
smör till stekning
Gör så här:
Riv ner osten i en bunke, riv zucchinin på en tallrik. Strö över salt och låt det stå 5 minuter.
Lägg sedan zucchinin i ett kaffefilter och krama ur överflödig vätska. Vänd sedan ner i skålen.
Knäck ner äggen och rör ner ströbröd, smaka av med ev lite mer salt & lite chiliflakes.
Forma till två burgare och stek dem klart i smör. Vänd försiktigt när du vänder burgarna så de håller ihop.
Ta vara på livet och varandra. LEV NU. Kram Marie
Bilder och text är lånat från Jennysmatblogg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar