söndag 22 september 2024

Aquila Formula 1000


Vårt barnbarn William har kört sitt första race på Mantorp Park i går.
Min mamma och jag satt som klistrade vid TV och kollade in race 1 och race 2. Det tredje racet visades ej. Oklart varför det uteblev. Men enligt startlistan var det 18 startade och han kom på 11 plats. Så sjukt stolt. 
Veckorna och helgerna springer iväg så himla fort. Jag har en hel lista med att göra saker för mig själv och mitt hushåll. Tyvärr ligger priorn på att hjälpa min mamma i första hand. Men mitt måtto är att göra någon eller några saker på listan varje vecka. Tänk att jag vill så mycket men ork och tid finns inte som förr. Bara jag passerade 60 års strecket gjorde en stor förändring i min kropp. Nu har jag jämt skägg med att få till att gå till arbetet. Hoppas att jag orkar den tid jag har tänkt vara kvar i yrkeslivet.
Fotot är lånat från min dotters Instagram.
Ta vara på livet och varandra. LEV NU. Kram Marie

 

 


torsdag 19 september 2024

Livet

Känns som mitt liv är slut!
Att se min livskamrat försvinna mer och mer, gör mig galen. Jo jag har tre döttrar som har sina familjer. Jag har även åtta barnbarn. Som är det absolut finaste som finns. Men ska jag leva själv resten av mitt liv? Hur vill jag ha det? Jag vill ha närhet och värme. Jag räknar ner till jag blir pensionär. Fast det är några år dit. Jag vill bestämma över min egna tid. Baka, sticka, promenera, resa, bygga pussel….ja göra precis vad jag vill. Nu är det bara en massa måsten och jobb. När jag blir pensionär kommer jag bli mera ensam det vet jag.
MEN jag är otroligt tacksam över att få ha dig vid min sida så länge.
Ta vara på livet och varandra. LEV NU. Kram Marie

 

lördag 14 september 2024

Vems mamma ska vi anställa?

På jobbet brukar vi äta hämtmat ibland. Vi har en kille som verkligen har mycket manliga hormoner. Han glömmer ofta saker och ting. Det gäller allt. Verktyg som att plocka av från bordet. Så nu sist vi åt hämtmat glömde han sin läskburk, bestick och servett. Då kunde jag inte låta bli att kommentera detta : Vems mamma ska vi anställa?
Det blev inte uppskattat - fast han tar det på rätt sätt. Men mina andra kollegor gillade det.
Igår var det firma fest. Jag kan inte minnas på rak arm när jag blev så berusad sist. Men det klart börjar festen 17:30 och förfesten 15:00… då blev det som det blev. Men tidig hemgång för mig runt kl 23. Det gillas men som vanligt blir det dåligt med sömn. 
När jag kom hem såg jag på Instagram ett sorgligt besked. Min dotters katt hade blivit påkörd. Så otroligt tråkigt - en familjemedlem som lämnar. 
Ta vara på livet och varandra. LEV NU. Kram Marie

 

fredag 13 september 2024

Min goa granne

Alltså min goa granne Catrin…fick denna zucchini som väger ca 2,5 kilo. Vad gör man med den? Soppa plättar…hm får googla lite helt klart.
Jag blev helt sugen även på att få fira en 50 åring i mars. Måste jobba in lite så jag kan få ledigt. Ska vara kryssning i 3 dagar.
Ta vara på livet och varandra. LEV NU. Kram Marie

 

torsdag 12 september 2024

September - höstens första månad

 

I går den var det första dagen som jag tyckte att det kändes som höst. Det regnade rejält och blev kyligt på kvällen. Min framruta på bilen immar igen, troligen något läckage. Men jag vill inte lägga ut några stora pengar på bilen. Det får vara som det är och inte fullt nödvändigt. Men helt klart ett irritationsmoment. Skjutsade min mamma till apoteket sedan till min pappa. Drog vidare till Röda korset med lite saker.
Hösten märks även på mina pelargoner. Det brukar alltid vara som finast när det är dags att ta in dem.
Får försöka klippa ner dem snart vid intagningen.



Ta vara på livet och varandra. LEV NU. Kram Marie



onsdag 11 september 2024

Bok begär

 Galet vad jag älskar böcker. De ger min en ny värld, en ny vän och en ny bild på att fly från verkligheten. Konstigt kan tyckas att just jag gillar böcker så mycket i min familj. Mina föräldrar och bror har jag aldrig sett läsa böcker. Sedan vet jag inte heller om det har gått vidare igenom mina döttrar. Jag vet att en utav dem läser när tid finns. Jag har nyss avslutat denna bok 

Den var otroligt bra och rekommenderar den starkt.
Det finns flera böcker från samma författare som jag skulle vilja läsa. Frågan är bara om jag ska köpa dem eller låna på biblioteket. DET FINNS ETT STORT PROBLEM BARA. Jag har ett personligt biblioteket här hemma där jag bör läsa och göra mig av med först. Samt att låna på Stadsbiblioteket är gratis och gratis gillas. Jag har i alla fall skrivit upp dessa böcker i min bok om böcker jag vill läsa.



Ta vara på livet och varandra. LEV NU. Kram Marie


fredag 6 september 2024

Har nog en ”light variant” av utbrändhet

 Galet sjukt trött på så mycket just nu. Sover mer än jag behöver. Får ingenting gjort av mina egna drömmar….men jag vet att jag finns för min mamma mer än någon annan. Precis som hon har gjort för mig och för hennes mamma. Jag känner mig nöjd i mitt samvete att jag hjälper henne. Hon rensar och rensar i sina gömmor. Hon berättade för mig att hon blev nästan arg på sig själv vad det gällde hur mycket saker hon hade. Jag säljer på Tradera och åker till Röda korset samt återvinningen. Igår tog hon fram ett fotografi på hennes mormor Gerda som levde 1886-1946. Jag tyckte Gerda var väldigt fin. Jag ser även drag i henne som jag har. Hoppas jag kan få den bilden sedan. Här är hon

Hittade även så gulliga foton på min mamma

Samt min morbror Jan-Eric

Har varit hemma några dagar med en massa värk i benen. Stödstrumpor och Ipren har det varit prio på.
Ta vara på livet och varandra. LEV NU. Kram Marie