Så på go’kväll i går på Tv. Alltså det är ju mazarinens dag idag. Här kommer receptet på denna hallonmazarintårta/paj.
INGREDIENSER
Pajdeg
- 3 dlvetemjöl
- 1 mskströsocker
- 125 gsmör
- 1 stäggula
Fyllning/mazarinmassa (alla ingredienser rumsvarma)
- 100 gsmör
- 300 gmandelmassa, riven
- 2 stägg
- 3 stäggulor
- 1 tskvaniljpulver
- 1 stcitron, zesten
- 2 dlsylt av tex hallon, röda vinbär, blåbär
Glasyr
- 50 gsmör
- 3 msksaft tex av röda vinbär (du kan även använda gelé)
- 3 dlflorsocker
- 3 mskströssel (valfritt)
SÅ LAGAR DU
- Mixa hastigt ihop pajdegen i matberedare, tryck ut den i en smord pajform ca 25 cm eller en bakpappersklädd långpanna (pappret gör det enklare att skära i bitar efter gräddningen) ca 20x30 cm.
- Nagga pajskalet med gaffel.
- Ställ formen 20 minuter i frysen.
- Sätt ugnen på 180 grader, förgrädda 10 minuter mitt i ugnen.
- Gör fyllningen (mazarinmassa) under tiden: Vispa smör och mandelmassa, tillsätt ett ägg i taget, vanilj och citron.
- Ta ut skalet, låt svalna 5 minuter, bred hallonsylt över och täck med mazarinmassa.
- Grädda i ugnens nedre del tills fyllningen har stannat, det tar ca 25 minuter.
- Låt svalna.
- Gör glasyren: Smält smör, vispa ner saft och florsocker.
- Häll glasyren över kakan.
- Strö på strössel.
- Låt stelna i kylen.
- Servera som den är eller med rårörda bär och vispad grädde.
Ta vara på livet och varandra. LEV NU. Kram Marie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar