måndag 14 december 2020

Minnen dyker upp

 Har jobbat hela helgen. Det är självklart världs tråkigt att jobba helg. Men jag hinner tänka väldigt mycket och lyssna väldigt mycket på podd i radion.

Den första tanken som kom upp var när jag var liten. Då mina föräldrar umgicks med min faster och farbror på lördagarna. De spelade kort, sällskapsspel, åt god mat och drack något gott till det. Jag minns att jag vart trött när kvällen blev långt in på små timmarna och fick då sova på någons säng. När det var dags att gå hem ( från Heidenstam till Salabacke) väcktes jag och nu kommer minnet. Hur jag tröttmössa gick hem mellan mamma och pappa. På detta sätt umgås man inte längre. Mycket just i dag på grund av pandemin Covid-19. Men inte annars heller. Mycket trist. 

Väl på jobbet med hörselkåporna på tänker jag också väldigt mycket på min framtid. Livet är ju som bekant i live sändning och går inte i repris. Jag tänker på alla ställen jag vill besöka. Vilket är väldigt många. Men det går ju inte att resa just nu. Hoppas på det i framtiden. Det går även att inte gråta över alla ställen jag inte hinner med heller. Allt blir som det blir. Just nu är det ju bara den lediga tiden som hindrar mig. Lite senare i livet blir det väl pengarna. Men min BUCKET LIST  finns bla detta Italien runt - Lofoten - New York vid juletid ( för att få uppleva bla detta som jag visar nedan, Frihetsgudinnan SAMT National September 11 Memorail & Museum) - Andra rundresor i USA - Rundresor i Europa - Resa runt i Sverige - Resa runt i Norge... ja ni hör väl det funkar ju inte tiden finns inte. Men måste bli mera snål mot mig själv och stoppa undan varenda krona till resa. Just nu köper jag det jag vill ha och struntar i allt annat. Men måste nog tänka mig för lite. Tex för en vecka sedan var jag till IKEA och skulle köpa batterier. Slutsumman blev 622kr.... just den dagen startade IKEA sin rea på julsaker. Men jag kunde lyxa till med att ge bort två ursnygga batteridrivna ljusstakar till min mamma och svärmor. Samt två till oss också. Passade på att köpa lite julkulor till kommande julkula kransar. Bara jag hittar två stycken kemtvätts galgar.

Julklappar till mig själv har blivit många. Har bla köpt mig två par vinterkängor, två parfymer, färgpennor, böcker...nu får det helt enkelt räcka. Nej just ja... det blir lite till - något nytt i garderoben för 1400kr av jobbet... men det är ju från jobbet.

Ta vara på livet och varandra.LEV NU. Kram Marie


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar