söndag 25 april 2021

Pengar är inte bara en siffra

 


Jag måste lära mig och inse att drömmen om något ställe att pyssla om är bara en dröm.
Den blåa kolonistuga i favoritområden Fålhagen kom på ett sms i februari att den är till salu. Det är mina grannar som säljer den. Jag hade skrivit en lapp till dem och lagt i deras brevlåda för ett tag sedan. På lappen stod det att jag var intresserad. När sms kom sa de att priset låg runt 830 000kr, för det hade deras grannar fått. När det nu var dags att titta på stugan blev priset 890 000kr. Sedan ett nytt pris nu när de har värderat den 930 000kr. Så alltså 930 000kr utgångspris och sedan kan det bli bud på det. Ja så var det med den drömmen. Problemet är med kolonistuga är att det går inte att få lån på dem. Utan det måste finnas pengar i plånboken. Jag har inte riktigt alla dessa pengar. Ja..pengar är ju inte bara en siffra. 
Den andra gulliga lilla stugan som jag blev helt kär i hade jag/vi fått lånelöfte för. Där var utgångspriset 1495000kr....men lite för mycket för mig att fixa med huset. Nej så de får bli att stoppa pengarna på hög ett tag till och bryta drömmarna. Börja drömma om något annat att kunna se framemot. Jag/vi bor bra men jag vill pyssla med blommor, piffa till runt omkring mig, odla och fixa.... men det känns som åldern är ute på ”tanten” för det. Jag får nöja mig med min balkong och min blomlåda. Hör nu....kanske bäst det...eftersom jag inte vet hur mitt liv ser ut om några år med en sjuk gubbe. Nej knega på och leva livet som det är just nu. Även fast mina deppiga perioder kommer allt oftare nu än tidigare. Försöka stänga ned allt som gör mig deppig även fast jag lever mitt i det. Tack och lov har det inte gått så långt att jag inte kommer ur sängen. Men många saker förändras snabbt i min värld. Mot depression ska man ha människor runt omkring sig som man kan prata med och få stöd. Men det finns inte av olika skäl. Jag måste helt enkelt kriga på med min egna skyddsutrustning. Det ska väl gå...det finns ju dem som har det sämre. Tjoho vad glad jag blir av det.
Ta vara på livet och varandra. LEV NU. Kram Marie

2 kommentarer:

  1. Ge inte upp din dröm. Helt plötsligt kommer det att hända. Snart kommer den där fina stugan att dyka upp, den som du har råd med.

    SvaraRadera